Grans reptes que enguany afronta el petit comerç

Dinamitzar el comerç urbà, potenciar el turisme de compres i incorporar la venda online com a canal complementari a la venda presencial. Aquests són els tres eixos d’actuació que contempla l’acord a què van arribar la Cámara de España i la Confederació Espanyola de Comerç a finals de gener. L’objectiu comú d’aquestes dues institucions és millorar la competitivitat del comerç a nivell nacional.

Entre els diversos reptes detectats que cal superar per regenerar el sector hi ha la millora de la relació comerç-ciutat, la reducció de la fractura digital existent, la promoció del relleu generacional, la potenciació de la formació dual, la realització de tallers i jornades sobre temes d’actualitat i el desenvolupament d’accions dirigides a projectar el valor social del petit comerç.

Dades recents de la Confederació Espanyola de Comerç mostren una bona evolució del sector: les vendes del comerç minorista han consolidat una tendència positiva durant l’any passat, assolint un creixement mitjà del 3,7% interanual. Així mateix, els indicadors d’ocupació conviden també a l’optimisme: l’atur registrat en el comerç minorista el desembre passat va baixar segons l’EPA en 26.675 persones, un 6,9% respecte el mateix mes de l’any anterior.

Des de la Cambra de Barcelona oferim serveis, cursos i tallers destinats a millorar la competitivitat dels comerços minoristes. Informa’t!