Quatre tendències de capacitació empresarial

Actualment les empreses estan demandant noves formes d’aprenentatge que contribueixin a assolir la seva estratègia i facilitin el canvi organitzatiu.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe Tendències d’Aprenentatge i Desenvolupament 2015-2017, que analitza les necessitats de negoci en un entorn competitiu influït per la diversitat generacional, l’evolució tecnològica i els canvis en els mercats.

En aquest context, la innovació en la qualificació esdevé un dels objectius dels departaments de RRHH de les empreses, que es veuen induïdes a proporcionar recursos formatius creatius i innovadors. Destaquem quatre de les tendències més rellevants:

1- Gamificació o capacitació a través del joc, que permet que els treballadors gaudeixin d’una experiència positiva i enriquidora mentre milloren les seves competències i habilitats.

2- Microaprenentatge o ensenyament en petites dosis, que redueix la saturació i desmotivació dels treballadors pròpia d’accions formatives extenses.

3- Personalització o capacitació a la carta, que promou l’adaptació dels plans de formació a les necessitats individuals de cadascun dels treballadors.

4- I per últim aprenentatge col·laboratiu, que consisteix en la creació de xarxes de coneixement per tal que els professionals puguin compartir els seus interessos i experiències. 

Les nostres solucions de formació integren, en la mesura d’allò possible, aquestes tendències en auge, assolint resultats molt satisfactoris.