Consolidar-se avui per créixer i vendre més demà

A l'hora de vendre, sol ser habitual que les empreses centrin l'atenció únicament en l'etapa comercial. No obstant, resulta fonamental comptar amb una bona situació de partida que contribueixi a impulsar les vendes i a transmetre confiança als clients.

Aconseguir aquesta base depèn del desenvolupament de quatre pilars essencials:

1- Desenvolupament professional: La formació continuada de la plantilla és una inversió de futur amb resultats significatius a llarg termini; a curt termini millora l’ambient laboral, la productivitat i el sentiment de pertinença a l’empresa.
2- Tecnologia adequada: La digitalització és clau per maximitzar els resultats. Automatitzar els processos interns que requereixen més temps amb sistemes informàtics i programaris estalvia temps de treball repetitiu dels empleats i redueix costos a llarg termini.
3- Estratègia jurídica: És important comptar amb el consell d’advocats empresarials especialistes en el nostre sector que puguin assessorar-nos en cadascuna de les etapes en què es trobi el nostre negoci.
4- Estratègia fiscal: És imprescindible conèixer els tràmits necessaris per desenvolupar correctament la nostra activitat d’acord amb el que estableix la llei, adaptant-nos a la normativa fiscal vigent.

El Programa de Finançament del creixement de l'empresa de Cambra de Barcelona contribueix a la presa de decisions sobre les vendes des de les finances. Es tracta d’un programa de 16 hores programat els matins, adreçat a empresaris i directius que necessiten millorar la seva base de coneixements financers.