Com gestionar una crisi a les xarxes socials

Una de les principals preocupacions d’empreses i organitzacions amb presència a internet és tenir una bona reputació online. No obstant, és possible que a vegades es produeixin crisis causades per comentaris o accions desafortunades que, si no se saben gestionar bé, afectin negativament la seva imatge corporativa arribant inclús a provocar pèrdues econòmiques substancials.  

La prevenció resulta clau per reduir l’impacte d’una crisi a les xarxes socials. Per això és necessari tenir creat un pla de crisi on es defineixin les passes a seguir a través d’un protocol d’actuació. També és aconsellable disposar d’un equip de professionals ben preparats (community manager, social media manager...) capaços de reaccionar adequadament davant d’una situació d’emergència.

En cas de no haver pogut evitar la crisi és convenient seguir els següents consells per tal de minimitzar-ne els efectes:

- Analitzar la situació per poder actuar en conseqüència
- Minimitzar el temps d’actuació reaccionant amb rapidesa
- Admetre l’error en cas que sigui de la pròpia empresa
- Demanar disculpes a les persones afectades
- Corregir el problema el més aviat possible compensant, si cal, els afectats
- Ser transparents en les explicacions donades sense ocultar informació

Entre els assessoraments sobre eBusiness oferts per Cambra de Barcelona s’inclouen el de Xarxes Socials i el de Posicionament web. Consulteu-nos sense compromís.