Es consolida el creixement del comerç electrònic

Internet està canviant els nostres hàbits de consum. Cada cop són més els consumidors que enlloc de fer les seves compres físicament decideixen realitzar-les a través d’aquest canal. L’augment de la població internauta i de l’oferta online, la millora de l’experiència de compra i la progressiva recuperació del sector són alguns dels factors que expliquen aquest creixement, constant al llarg dels darrers anys. Les xifres així ho indiquen: l’any passat el comerç electrònic va superar els 20.000 milions de dòlars a nivell mundial, un 20% més que l’anterior. 

L’inici de la campanya nadalenca representa un augment considerable de les vendes per internet, el 20% de les quals es concentra en aquesta època a Espanya. Així, l’any passat els espanyols es van gastar 3.400 milions d’euros en compres en ciberbotigues durant el període comprès entre l’1 de desembre i el 5 de gener, fet que suposa un creixement del 10%. Seguint aquesta tendència, un informe elaborat per DPDgroup indica que enguany gairebé el 30% dels compradors online espanyols preveu gastar més que al 2015, amb una despesa mitjana de 234 euros.

Jornades promocionals com el Black Friday (25 de novembre) i el Cybermonday (28 de novembre) estimulen el consum online i serveixen de termòmetre per mesurar i pronosticar les vendes de la cibercampanya de Nadal que, novament, aquest any augura ser tot un èxit. 

Vols vendre més per internet? Estalvia't errors estratègics amb un bon assessorament.