És aconsellable un mentor per iniciar un negoci?

Un mentor és una persona amb coneixements i experiència que aconsella i ajuda una altra menys experimentada, acompanyant-la i guiant-la al llarg d’un procés.

En l’àmbit empresarial els mentors solen ser professionals amb un gran bagatge que han tingut èxit amb la seva empresa i que ofereixen el seu coneixement a emprenedors, escoles de negocis, vivers d’empreses, acceleradores o incubadores.

La seva funció principal consisteix en assessorar en qüestions concretes relacionades amb el finançament, les vendes, el desenvolupament del producte, l’expansió internacional i el màrqueting, compartint no només coneixements sinó també una cartera de contactes valuosos.

La relació entre emprenedor i mentor sol durar entre un parell de mesos i dos anys. Per tal que el suport sigui útil i eficaç és aconsellable i important:

- Assegurar-se que el mentor disposi d’un coneixement profund de les àrees més rellevants del negoci.

- Que cregui i s’interessi realment pel projecte, més enllà de buscar un benefici econòmic immediat. 

- Que tingui disponibilitat suficient com per mantenir reunions com a mínim una vegada al mes, així com un contacte constant.

- La confiança i l’empatia del mentor amb els reptes i problemes als quals s’enfronta l’emprenedor. 

La possibilitat que el mentor obtingui participacions o beneficis es limita als casos en què la relació amb l’emprenedor s’acabi consolidant amb el temps.

La Cambra de Barcelona dóna suport a l’emprenedoria i participa en projectes d’emprenedoria corporativa, sobre els quals podeu interessar-vos sense compromís.