Pilars d’una estratègia d’èxit a les xarxes socials

La creixent importància que estan adquirint les xarxes socials en l’entorn digital fa que cada vegada resulti més necessari per a les empreses tenir-hi presència.

En tractar-se d’un canal volàtil i en constant evolució convé tenir presents alguns aspectes per tal que l’estratègia comunicativa que duem a terme tingui l’èxit desitjat. L’expert en màrqueting online, analítica digital i social media Tristán Elósegui dóna alguns consells al respecte:

- Les xarxes socials són un canal de recomanació, no de vendes: el seu paper és tractar d’ajudar en la presa de decisions de compra.

- L’objectiu de les empreses ha de ser la cerca de compromís i la creació de relacions sòlides amb els seus clients o potencials clients.

- Cal que l’estratègia comunicativa sigui sempre proactiva i no reactiva.

Segons Elósegui, per millorar els resultats de la nostra estratègia a les xarxes cal:

1) Un mesurament correcte de les dades obtingudes en les quals basar decisions.

2) Una escolta proactiva per tal de facilitar la presa de decisions.

3) Una analítica predictiva basada en el comportament dels usuaris en el passat.

A Cambra de Barcelona oferim assessoraments eBusiness, un dels quals sobre Posicionament Web: podeu confiar-nos els vostres reptes i dubtes.

Si sou una PIME, a més a més, us recomanem que consulteu la possibilitat de beneficiar-vos del Programa XpandeDigital, que ofereix subvencions per a l’elaboració d’un pla de posicionament digital dels vostres serveis/productes en mercats exteriors.