L’impacte de la Covid-19 en el comerç internacional

La situació excepcional provocada per la Covid-19 està generant un alt grau d’incertesa a nivell mundial amb efectes directes en l’operativa internacional.

Un informe realitzat per l’Organització Mundial del Comerç pronostica una caiguda del valor de les importacions i les exportacions mundials d’entre un 13% i un 32% aquest 2020. Entre els factors que expliquen aquesta tendència negativa no només hi ha la pandèmia. També cal sumar-hi altres causes, com la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, la qual ha generat tensions importants al llarg dels darrers anys que han desencadenat un descens significatiu dels fluxos internacionals.

Davant d’aquest nou context incert l’OMC contempla dos possibles escenaris: la diversificació i redistribució dels fluxos comercials per esquivar les restriccions derivades de la pandèmia o bé el tancament de fronteres i l’aposta per la producció domèstica, opció desaconsellada pel propi organisme.

El servei d’assessorament del departament d’Internacional de la Cambra de Barcelona posa a la vostra disposició el servei Consultes gratuïtes en internacionalització per ajudar-vos a resoldre qualsevol qüestió que pugueu tenir en l’àmbit internacional.