Indústria halal: noves oportunitats de negoci

La indústria halal està creixent al Mediterrani i arreu del món. Durant els darrers anys la demanda de productes halal ha provocat que tant petites i mitjanes empreses com grans multinacionals hagin reaccionat a la gran oportunitat que representa avui dia un mercat global format per 1.600 milions de musulmans, que es preveu que augmenti encara més al llarg dels pròxims anys.

La indústria halal no és limita únicament a l’alimentació, sinó que també inclou altres sectors rellevants, com ara estil de vida, turisme, hostaleria, moda i finances. Per tal com les previsions indiquen que està destinada a créixer de forma paral·lela a l’augment de la població musulmana, la qual exigirà cada cop més productes certificats d’acord amb la llei islàmica, per expandir-se a aquest mercat esdevé crucial entendre la regulació dels productes amb certificat halal.

Barcelona acollirà el proper 2 de desembre el I Fòrum Halal del Mediterrani organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME) i l’Instituto Halal de España. Aquest acte reunirà actors clau del sector halal i representants governamentals i del món empresarial per tal de discernir les oportunitats comercials i de negoci de la indústria halal en la regió mediterrània, explorant les tendències d’aquest mercat i les múltiples formes d’inversió que ofereix actualment.