Tendències de Recursos Humans pel 2018

Cap a on apunten les noves tendències en l’àrea de recursos humans de les organitzacions aquest 2018? Tot indica que el concepte clau és la col·laboració. Els experts assenyalen que enguany les tendències de recursos humans estaran enfocades sobretot en els equips, fent especial èmfasi en el seu desenvolupament, comunicació i treball.

Alguns dels grans temes sobre els quals convé estar especialment atents, perquè aquest any prenen força, són els següents:

1) La tecnologia esdevindrà una eina clau en la identificació i selecció de talent.

2) La retroalimentació empresarial afavorirà l’escolta de comentaris i reclamacions dels treballadors de forma contínua i a temps real.

3) El treball col·laboratiu entre equips de professionals i organitzacions serà propiciat per l’entorn digital.

4) El reclutament de personal s’orientarà a trobar persones amb capacitats i habilitats d’aprenentatge adequades, no únicament tècniques o cognitives.

5) L’employee experience -consistent en fer de l’activitat laboral una experiència positiva per al treballador- tractarà de garantir el seu benestar a la feina.

6) El Big Data adquirirà major importància, producte de l’apropament progressiu entre les àrees de RRHH i de TIC. 

7) La interconnexió de les estructures empresarials facilitarà substancialment la comunicació i el desenvolupament del treball.

8) La incorporació de noves eines corporatives d’aprenentatge, com per exemple la basada en la realitat virtual, podrà ser d’ajuda en l’àrea de RRHH.

Des de la Cambra de Barcelona ajudem els responsables de recursos humans a millorar habilitats per al lideratge de les persones que tenen al seu càrrec. Posem a la seva disposició una desena de cursos sobre eines i tècniques per a la bona gestió dels recursos humans, tots ells impartits per bons formadors, programats a les diverses delegacions territorials de Cambra Barcelona.