Sis tendències tecnològiques que marcaran 2018

L’impacte de les noves tecnologies en l’àmbit empresarial és cada dia més perceptible. La intel·ligència artificial, les experiències immersives, els bessons digitals i els diversos avenços en seguretat constitueixen la base per la pròxima generació de models de negoci i ecosistemes digitals.

Aquestes són, segons l’opinió dels experts, algunes de les tendències que marcaran aquest i els propers anys:

1) La realitat virtual, la realitat augmentada i la realitat mixta canviaran la nostra percepció i interacció amb el món digital. Combinades amb les plataformes conversacionals transformaran radicalment l’experiència de l’usuari.

2) Les ciberamenaces, cada vegada més freqüents i agressives, motivaran la necessitat de protegir la xarxa i reforçar les mesures de seguretat per tal de fer-hi front i defensar-se de possibles atacs.

3) Les plataformes conversacionals -sistemes capaços tant de respondre preguntes senzilles com d’atendre demandes complexes- seguiran evolucionant fins a ser capaces de realitzar accions inimaginables anys enrere.

4) L’adopció de la intel·ligència artificial servirà per millorar la presa de decisions, reinventar models de negoci i renovar l’experiència del client tot impulsant la rendibilitat de les iniciatives digitals.  

5) Les coses intel·ligents permetran la interactivitat de màquines i objectes amb persones, el seu entorn o inclús amb altres objectes, creant un eixam en el qual diversos dispositius col·laboraran entre si.

6) Per últim, els bessons digitals -representacions digitals d’una entitat o sistema del món real- oferiran, a curt termini, una ajuda important en la gestió d’actius; a llarg termini, incrementaran l’eficiència operativa i ens ajudaran a entendre com s’utilitza un producte i què cal fer per millorar-lo. 

Seguiu l’actualitat TIC amb el web especialitzat de Cambra de Barcelona dedicat a aquesta temàtica: www.cambradigital.com