Documentem la mobilitat temporal exterior dels teus productes

Un Quadern ATA és un document d'admissió temporal de mercaderies vàlid en els països adscrits a la cadena ATA. És equivalent als documents nacionals d'exportació i importació temporal, però té certs avantatges:

- Fàcil disponibilitat
- Baix cost
- Ús en múltiples països
- Estalvi de dipòsits de garantia

Serveix per viatjar amb mercaderies, que no siguin de naturalesa perible, fora de les seves fronteres i posteriorment tornar al seu punt de partida en el termini màxim d'un any.

A qui va adreçat?
Àrea empresarial
  • Direcció general i Gerència
  • Comercial i Màrqueting
  • Producció i logística
Preu
  • 195 euros (import mínim)
  • IVA Exempt
Més informació Preu

    El preu final comprèn l'import de la taxa (186€) més l'import dels formularis necessaris en funció dels viatges a realitzar (9€ import mínim).

Informació Tècnica

On puc viatjar amb un Quadern ATA?

El moviment de mercaderies dins del territori duaner de la Unió Europea no requereix Quadern ATA, excepte per viatjar a la comunitat autònoma Canària, Ceuta i Melilla.

Per a més informació sobre l'ús del Quadern ATA en un territori concret, consulteu les fitxes-país dels Quaderns ATA.

Sol·licitud i terminis

Sol·licitud

Un cop emplenada la sol·licitud del Quadern ATA és necessari enviar-la signada, conjuntament amb la documentació addicional que sigui necessària (detall de la mercaderia, fotografies referenciades...), a la següent adreça de correu electrònic: cambra@cambrabcn.cat

En cas que es vulgui dipositar la garantia corresponent mitjançant la pòlissa d’assegurança que facilita la Cambra, també s’ha d’emplenar la sol·licitud i enviar-la signada a la mateixa adreça de correu electrònic.

Terminis de lliurament

Un cop rebuda la sol·licitud correctament emplenada ens posarem en contacte per enviar-vos la factura, concretar la forma de pagament i la forma de recollida del Quadern ATA.

Garantia

Per obtenir un Quadern ATA, en funció del país de destí, cal dipositar una garantia a la Cambra per fer front a les possibles reclamacions duaneres. Aquesta garantia, que pot oscil·lar entre el 25% i el 100% del valor de la mercaderia relacionada en el quadern, es pot materialitzar amb una transferència bancària, un xec, un aval bancari o mitjançant la subscripció d'una pòlissa d'assegurances que facilita la Cambra.

Pòlissa d'assegurances

Si t'adhereixes a la pòlissa d'assegurances simplifiques la tramitació de la garantia i estalvies diners.

La taxa d'aquesta modalitat de garantia és de: 0,55% sobre el valor de la mercaderia declarada, amb un import mínim de 50€. Aquest import no és retornable un cop es retorna a la Cambra l’original del Quadern ATA.

Excepcions

El valor màxim de la garantía no podrà ser superior a 250.000€ per quadern, ni superior a 500.000€ per empresa. Si es supera algun d’aquests imports la Cambra haurà de demanar autorització expressa a la companyia asseguradora. El temps mínim de resposta són 48 hores. Una vegada el quadern expedit es retorni a la Cambra, no es reintegrarà a l'empresa l'import de les taxes abonades.

Aquest tipus de garantia no es podrà utilitzar per quaderns en trànsit o destí als països següents: Bielorússia, Myanmar, Corea del Nord, Cuba, Rússia, Iran, República Democràtica del Congo, Síria, Somàlia, Sudan, Sudan del Sud, Ucraïna i Zimbàbue.

Quadern ATA sense garantia

Si viatges fora de la UE, a qualsevol país que no sigui membre del conveni ATA, pots sol·licitar el quadern sense dipositar garantia i et servirà per estalviar-te el despatx duaner comunitari. Els grups d'espectacles que viatgen a Andorra també poden aconseguir el quadern sense dipositar garantia.

Testimonial
“La Cambra ens tramita els QUADERNS ATA necessaris per a les nostres exportacions temporals.”

Xavier Cánovas
General Manager de Driving Events Logistics SL


Convocatòries obertes
T’interessa Quadern ATA? Escriu-nos i podrem atendre’t

El camp de comentari ha de ser inferior a 500 caràcters.

* Camp obligatori

He llegit i accepto les Polítiques de privacitat  /  Transparència RGPD