Et donem còmodament d'alta com a Autònom

L'empresari individual, popularment conegut com a treballador autònom, és la persona física que realitza en nom propi una activitat econòmica de forma habitual amb finalitat de lucre. En aquests casos, l'activitat empresarial adopta el nom de la persona física titular del negoci, tot i que també és possible actuar amb un nom comercial.

Des del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de la Cambra de Barcelona tramitem la constitució gratuïtament i de forma immediata. Sol·liciteu cita prèvia i us ajudarem a baixar i omplir els formularis corresponents, fotocopiarem el vostre NIF i realitzarem la tramitació definitiva.

La realització d'aquestes gestions amb nosaltres us estalviarà anar a l'Agència Tributària a sol·licitar la declaració censal d'alta i l'obtenció del NIF, i anar a la Seguretat Social a donar-se d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms.

A qui va adreçat?
Àrea empresarial
  • Direcció general i Gerència
Preu
  • Gratuït
Sol·licitud i terminis

Per a aquest tràmit és imprescindible concertar prèviament una cita, d’aproximadament una hora de duració. 

Us informem que durant el mes d’agost aquest servei no estarà disponible.

Altra informació

Si tens qualsevol consulta relacionada amb el teu projecte o idea de negoci et recomanem visionar la versió enregistrada d'una sessió adreçada a persones que tenen una idea de negoci i que volen emprendre un projecte empresarial. A la sessió s'explica com passar de la idea a l'oportunitat de negoci, els cinc punts clau d'un pla d'empresa, formes jurídiques i tràmits de constitució, i recursos disponibles.

Si has vist la sessió i encara necessites assessorament, demana'l abans de fer el tràmit d'alta d'autònom.

En aquest document t’indiquem tota la informació que necessitaràs aportar a la Cambra per constituir-te com a empresari individual:

Documentació necessària per a la tramitació d’un empresari individual

Formulari d’inici de tramitació d’alta d’empresaris individuals

Cal enviar-lo per correu electrònic (cambra@cambrabcn.cat), degudament emplenat, juntament amb fotocòpia de la documentació necessària per fer el tràmit. Un cop rebut i verificada la documentació, es concertarà el dia i hora per a la tramitació. 

Convocatòries obertes
T’interessa Alta autònom? Escriu-nos i podrem atendre’t

El camp de comentari ha de ser inferior a 500 caràcters.

* Camp obligatori

He llegit i accepto les Polítiques de privacitat  /  Transparència RGPD