Consell Assessor del Gabinet d’Estudis Econòmics

El Consell Assessor del Gabinet d’Estudis Econòmics i d’Infraestructures de la Cambra de Barcelona està format per onze acadèmics i professionals de l’economia de reconegut prestigi.
 
- Oriol Amat. Degà de la UPF Barcelona School of Management i Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat Pompeu Fabra.
- Germà Bel. Catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona.
- Joan B. Casas. Soci fundador de Faura-Casas auditors-consultors i Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya entre 2008 i 2018.
- Ada Ferrer. Investigadora a l’Institut d’Anàlisi Econòmica del CSIC i Directora del programa de Polítiques Públiques a la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE).
- Jordi Galí. Investigador Sènior al Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i Catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra.
- Teresa Garcia-Milà. Directora de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) i Catedràtica d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra.
- Guillem López-Casasnovas. Catedràtic d’Economia Pública a la Universitat Pompeu Fabra.
- Andreu Mas-Colell. President del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i Catedràtic emèrit d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra.
- Raül Ramos. Investigador Sènior al Grup d’Anàlisi Quantitativa Regional (AQR) i Catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona.
- Elisabet Viladecans-Marsal. Investigadora a l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) i Catedràtica d’Economia a la Universitat de Barcelona.
- Xavier Vives. Director acadèmic del centre d’investigació del sector públic-privat de l’IESE Business School i doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia-Berkeley.
 
La funció d’aquest Consell és proposar temes d’estudi, valorar les propostes de temes que es facin des dels òrgans de govern i dels equips tècnics de la institució, contrastar les metodologies i continguts dels estudis i validar-ne les conclusions.