Projecte cofinançat pel programa de cooperació Interreg Europe, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) controlat per la Direcció General de política Regional i Urbana de la Comissió Europea.
 

Recomanacions europees per millorar les polítiques regionals de suport a les indústries culturals i creatives

Les indústries culturals i creatives (ICC) representen un dels sectors més dinàmics d’Europa, essent empreses altament innovadores amb potencial de fort impacte econòmic i creixement, com a impulsores de la innovació en altres indústries on les seves habilitats i els seus serveis són cada vegada més utilitzats per crear nous productes i serveis.

A través de l’aprenentatge de polítiques interregionals, RCIA té com a objectiu millorar els instruments de política dels Fons Estructurals relacionats amb la competitivitat de les pimes.

Més concretament, el projecte dóna suport a pimes creatives de nou països europeus per a establir impulsos de creixement, augmentant l’atractiu i la imatge innovadora de les ciutats/regions/països (atracció de talent, creació i retenció de llocs de treball al territori) amb l’objectiu de posicionar les ICC com a catalitzadors d’innovació entre sectors. Així mateix, també persegueix promoure col•laboracions intersectorials entre pimes creatives i altres empreses a nivell Europeu.

Persona de contacte: Berta Pérez
europeanprojects@cambrabcn.org

Documentació sobre el projecte

Millora de les polítiques europees per a les indústries culturals i creatives a través de la cooperació interregional.

A brief summary of the second semester activities.
Time flies!
It’s a wrap! RCIA has conducted all of its Policy Round Tables
On how to support the growth and consolidation of SMEs by improving their access to advanced creative services.
Welcome to the first newsletter of Regional Creative Industries Alliance project.
Catalunya dóna un impuls a les indústries culturals i creatives.
A lot of achievements, a lot more to come!