Foment de la digitalització de les PIMEs turístiques europees

El projecte europeu TOURBIT pretén fomentar l’adopció de la digitalització i la innovació de les pimes turístiques i impulsar una transformació digital més ràpida del sector turístic europeu.

El projecte preveu ajudar les pimes turístiques a entendre el seu estat actual de transformació, oferint una eina d’autoavaluació per avaluar els seus punts forts i febles, identificar àrees d’oportunitat i proporcionar recomanacions sobre els propers passos a seguir en el seu viatge de transformació digital.

La iniciativa també es proposa crear i difondre coneixement sobre noves tecnologies i solucions innovadores en l’àmbit del turisme digital i intel·ligent, ajudant les pimes turístiques a obtenir els beneficis derivats de la digitalització i la innovació a través d’una plataforma oberta d’intercanvi de coneixements.

Finalment, s’implementarà un esquema de serveis intensius de suport transnacional i d’ecosistema creuat (interacció i cooperació entre els actors de l’ecosistema turístic i els ecosistemes d’altres indústries), estructurat en el marc de tres pilars (Aprendre, Construir, Provar i Implementar), maximitzant els esforços i recursos.

El projecte está liderat per l’Agència Catalana de Turisme i hi participen 7 socis: Paris et Compagnie (Paris&Co) / França; ARCTUR / Eslovènia; Brussels Agency for Business Support (ABEA) / Bèlgica; Iceland Tourism Cluster (ITC) / Islàndia; Lapland University of Applied Sciences (LUAS) / Finlàndia; NEST - Tourism Innovation Center / Portugal i la Cambra de Barcelona.

El projecte TOURBIT té una durada de dos anys i mig i un pressupost global de 1.331.570€. Està cofinançat al 75% pel programa europeu COSME per a la competitivitat de les empreses i les pimes, a través de la seva convocatòria de l’any 2021.

Persona de contacte: Leonie Hehn
lhehn@cambrabcn.cat

Convocatòria per a la concessió de subvencions per a la participació de Pimes del sector turístic en el programa d'acceleració digital en el marc del projecte Tourbit, cofinançat pel programa de la UE per a la competitivitat de les empreses i les Pimes (COSME)

Data de publicació: 08/02/2023

Període de presentació de sol·licituds: Fins al 05/04/2023 a les 17h

Documentació sobre el projecte

Convocatòria per a la concessió de subvencions per a la participació de Pimes del sector turístic en el programa d'acceleració digital en el marc del projecte Tourbit, cofinançat pel programa de la UE per a la competitivitat de les empreses i les Pimes (COSME).