Presidenta del Consell del Maresme: Sra. Mònica Masramon Leiva

Membres del Consell d’empreses del Maresme

Sra. Mònica Masramon Leiva - MASLEY & LEYMANS, SL

Sr. Marc Tarrés Cruanyes - ATBUSINESS ASSESSORS, SL

Sra. Maria Teresa Robert Font - SERRAS, SA

Sr. Joan Font Gasulla - FONT BARCELONA, SL

Sr. Angel Giralt Puig - PARKDALE INVEST, SL

Sr. Joan Felip Puig Fernández - CUSTOMER DRIVEN STRATEGY CONSULTING, SL

Sr. Joaquim Pons Durán - PICA-SOQUES, SL

Sr. Albert Guinart Royo - CREU GROGA, SL

Seu de la Cambra del Maresme

TecnoCampus Mataró-Maresme
Av. Ernest Lluch, 32
Edifici TCM2, baixos
08302 Mataró
Tel.: 902 448 448 - ext. 1036
maresme@cambrabcn.cat

Municipis de la demarcació de la Cambra del Maresme

Alella
Arenys de Mar
Arenys de Munt
Argentona
Cabrera de Mar
Cabrils
Caldes d'Estrac
Calella
Canet de Mar
Dosrius
Fogars de Tordera
Malgrat de Mar
El Masnou
Mataró
Montgat
Órrius
Palafolls
Pineda de Mar
Premia de Dalt
Premia de Mar
Sant Andreu de Llavaneres
Sant Cebrià de Vallalta
Sant Iscle de Vallalta
Sant Pol de Mar
Sant Vicenç de Montalt
Santa Susanna
Teia
Tiana
Tordera
Vilassar de Dalt
Vilassar de Mar

Informació econòmica

La comarca del Maresme té una superfície de 398,5 km2, el 5,2% de la superfície de la província de Barcelona, i està integrada per 30 municipis que tenen una superfície mitjana de poc més de 13 km2, la menor de la província i a més de 10 km2 de la mitjana provincial. Mataró n’és la capital.

Les 11.427 empreses del Maresme representen el 6,5% del total de la província a finals de 2014, amb una evolució del 3,7% respecte l’any anterior, i representa el canvi de tendència decreixent iniciada el 2008.

L’estructura empresarial està dominada per la petita empresa i especialment la microempresa: el 78,9% de les empreses tenen menys de 5 treballadors, la tercera comarca amb un major percentatge de microempreses, el 19,3% entre 6 i 50, l’1,6 entre 51 i 250, i només un 0,2% de les empreses en tenen més de 250 empleats. La dimensió mitjana és de 7,1 treballadors assalariats per empresa, per sota del conjunt provincial (10,2).

El 12,6% de les empreses de la comarca són industrials, la tercera proporció més baixa per darrere del Barcelonès i el Garraf, destacant que el 28% de les empreses de confecció de peces de vestir s’apleguen a la comarca. El 78,5% són de serveis, la tercera comarca amb major proporció, també per darrere del Barcelonès i el Garraf. El 8,5% pertanyen a la construcció, i el 0,3% al sector agrícola.

Segons la base de dades SABI (Sistema d’Anàlisi de Balanços Ibèrics) el 2013 setanta set empreses facturen més de 10 milions d’euros, i d’aquestes, quatre facturen més de cent milions d’euros. Les empreses líders en facturació pertanyen principalment al sector del comerç i a la indústria manufacturera, sobretot la farmacèutica i la tèxtil. Destaquen Alcon Cusi (fabricació de productes químics), Bioibérica (fabricació de productes farmacèutics de base), Laboratorios Hartmann (comerç a l’engròs de productes farmacèutics), NT Incoming i Serhs Tourism (activitats d’agències de viatges), Punt Roma (comerç a l’engròs de peces de vestir en establiments especialitzats), DB Apparel Spain (comerç a l’engròs de tèxtils) i Géneros de Punto Victrix (comerç a l’engròs de peces de vestir i calçat), entre d’altres.

El 64% de les 200 primeres empreses són exportadores i/o importadores.

Recull estadístic del Maresme