Directius digitals: la importància de ser actius a les xarxes

Estudis recents demostren que el 50% de la reputació d’una empresa depèn de la reputació que tingui el seu CEO. Per altra part, sabem que les xarxes socials han esdevingut un canal molt útil per a comunicar-se amb clients, treballadors i socis, de manera que un ús adequat per part del màxim responsable pot contribuir a millorar significativament la imatge exterior de la companyia.

Amy McIlwain, directora global de l’àrea d’Indústria de Hootsuite, afirma que la utilització de les xarxes socials per part del CEO i altres alts executius atrau més talent i eleva les vendes, a part de ser una forma eficaç d’estar al corrent d’allò que succeeix al seu sector.

Posar en marxa un programa de CEO social requereix diverses fases:

1- Establir els objectius en funció de si es vol posicionar l’executiu com un líder en el seu sector, o si es busca captar talent i humanitzar l’empresa.
2- Definir la marca personal i la marca corporativa, i veure com s’entrellacen per aconseguir una imatge global consistent.
3- Decidir qui crearà el contingut: l’executiu, o bé un equip especialitzat.
En cas que sigui el mateix CEO qui assumeixi la responsabilitat de crear el contingut, és aconsellable que tingui informació sobre què és adequat publicar i comentar en cadascun dels canals, a fi d’evitar possibles complicacions per a l’empresa.

El nostre Campus Virtual ofereix el curs Community Manager: gestiona les xarxes socials de l'empresa, pensat perquè els empresaris i autònoms despleguin estratègies eficients i dominin les eines bàsiques d'escolta activa, monitoratge i anàlisi de les xarxes socials.