Documentem la mobilitat temporal exterior dels teus productes

Un Quadern ATA és un document d'admissió temporal de mercaderies vàlid en els països adscrits a la cadena ATA. És equivalent als documents nacionals d'exportació i importació temporal, però té certs avantatges:

- Fàcil disponibilitat
- Baix cost
- Ús en múltiples països
- Estalvi de dipòsits de garantia

Serveix per viatjar amb mercaderies, que no siguin de naturalesa perible, fora de les seves fronteres i posteriorment tornar al seu punt de partida en el termini màxim d'un any, tot i que és aconsellable consultar les fitxes-país per veure les condicions especials que tenen certs països.

Excepcionalment, hi ha certs països que permeten fer un Quadern ATA de substitució per ampliar el termini d'estada al país de destí més d'un any. Consultar a la Cambra en cas de necessitar-ho, com a mínim, dos mesos abans que caduqui el Quadern ATA.

A qui va adreçat?
Àrea empresarial
  • Direcció general i Gerència
  • Comercial i Màrqueting
  • Producció i logística
Preu
  • 199 euros (import mínim)
  • IVA Exempt
Més informació Preu

    El preu final comprèn l'import de la taxa (190€) més l'import dels formularis necessaris en funció dels viatges a realitzar (9€ import mínim).

Informació Tècnica

On puc viatjar amb un Quadern ATA?

El moviment de mercaderies dins del territori duaner de la Unió Europea no requereix Quadern ATA, excepte per viatjar a la comunitat autònoma Canària, Ceuta i Melilla.

Per a més informació sobre l'ús del Quadern ATA en un territori concret, consulteu les fitxes-país dels Quaderns ATA.

Sol·licitud i terminis

Sol·licitud

Un cop emplenada la sol·licitud del Quadern ATA és necessari enviar-la signada, conjuntament amb la documentació addicional que sigui necessària (detall de la mercaderia, fotografies referenciades...), a la següent adreça de correu electrònic: cambra@cambrabcn.cat

En cas que es vulgui dipositar la garantia corresponent mitjançant la pòlissa d’assegurança que facilita la Cambra, també s’ha d’emplenar la sol·licitud i enviar-la signada a la mateixa adreça de correu electrònic.

Terminis de lliurament

Un cop rebuda la sol·licitud correctament emplenada ens posarem en contacte per enviar-vos la factura, concretar la forma de pagament i la forma de recollida del Quadern ATA.

Garantia

Per obtenir un Quadern ATA, en funció del país de destí, cal dipositar una garantia a la Cambra per fer front a les possibles reclamacions duaneres. Aquesta garantia, que pot oscil·lar entre el 25% i el 100% del valor de la mercaderia relacionada en el quadern, es pot materialitzar amb una transferència bancària, un xec, un aval bancari o mitjançant la subscripció d'una pòlissa d'assegurances que facilita la Cambra.

Pòlissa d'assegurances

Si t'adhereixes a la pòlissa d'assegurances simplifiques la tramitació de la garantia i estalvies diners.

La taxa d'aquesta modalitat de garantia és de: 0,55% sobre el valor de la mercaderia declarada, amb un import mínim de 50€. Aquest import no és retornable un cop es retorna a la Cambra l’original del Quadern ATA.

Excepcions

El valor màxim de la garantía no podrà ser superior a 250.000€ per quadern, ni superior a 500.000€ per empresa. Si es supera algun d’aquests imports la Cambra haurà de demanar autorització expressa a la companyia asseguradora. El temps mínim de resposta són 48 hores. Una vegada el quadern expedit es retorni a la Cambra, no es reintegrarà a l'empresa l'import de les taxes abonades.

Aquest tipus de garantia no es podrà utilitzar per quaderns en trànsit o destí als països següents: Bielorússia, Myanmar, Corea del Nord, Cuba, Rússia, Iran, República Democràtica del Congo, Síria, Somàlia, Sudan, Sudan del Sud, Ucraïna i Zimbàbue.

Quadern ATA sense garantia

Si viatges fora de la UE, a qualsevol país que no sigui membre del conveni ATA, pots sol·licitar el quadern sense dipositar garantia i et servirà per estalviar-te el despatx duaner comunitari. Els grups d'espectacles que viatgen a Andorra també poden aconseguir el quadern sense dipositar garantia.

Testimonial
“La Cambra ens tramita els QUADERNS ATA necessaris per a les nostres exportacions temporals.”

Xavier Cánovas
General Manager de Driving Events Logistics SL


Convocatòries obertes
T’interessa Quadern ATA? Escriu-nos i podrem atendre’t

El camp de comentari ha de ser inferior a 500 caràcters.

* Camp obligatori

He llegit i accepto les Polítiques de privacitat  /  Transparència RGPD