Xile: un país amb interessants oportunitats de negoci

Un any més, Xile manté el seu lideratge com l’economia més competitiva d’Amèrica Llatina, segons l’Índex de Competitivitat Global 2018 elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial. Aquest informe analitza el nivell de prosperitat econòmica de 140 països a través d’un seguit de variables clau, com les institucions, les infraestructures, el mercat financer, la preparació tecnològica o la innovació.

Amb un PIB anual de més de 252.000 milions d’euros registrat el 2018, Xile és un dels països més dinàmics de l’Amèrica del Sud. L’estabilitat macroeconòmica, el creixement sostingut, la transparència de la seva legislació i l’obertura comercial a nous mercats són alguns dels pilars fonamentals que fan de Xile un país atractiu per a aquelles empreses que tenen previst internacionalitzar-se. A més, els diversos acords de lliure comerç signats amb el país sud-americà constitueixen una plataforma excel·lent per teixir-hi aliances estratègiques.

Els principals sectors de l’economia xilena són la mineria -coure, carbó i nitrat-, els productes manufacturats -processament d’aliments i productes químics- i l’agricultura -pesca, viticultura i fruita-. Entre les seves importacions destaquen els productes industrials i els béns de consum.

La Cambra de Barcelona organitza cada any viatges de prospecció comercial a aquest destí i a altres mercats andins caracteritzats per una acceleració ferma i constant.