Intel·ligència artificial: una eina per reforçar la seguretat a l’empresa

La Intel·ligència Artificial (IA) inclou un conjunt de programes de computació dissenyats per a realitzar determinades operacions considerades pròpies de la intel·ligència humana.

El ventall d’aplicacions que ofereix aquesta tecnologia és molt ampli: finances, comerç, educació, sanitat, logística i transport... El fet és que cada vegada més empreses coneixen el valor de la IA i decideixen introduir-la en la seva estratègia de negoci. En el dia a dia professional, aquestes soluciones poden contribuir a estalviar temps i recursos als seus treballadors, alliberant-los de certes tasques rutinàries.

La millora de la seguretat és un dels molts beneficis derivats dels projectes de tecnologia cognitiva. En aquest sentit, la IA pot ser una eina molt efectiva per a combatre ciberatacs, com per exemple el phishing. Detectar, predir i actuar sobre amenaces cada vegada més complexes requereix un gran volum de treball sovint difícil d’assumir pels humans, però que les plataformes d’IA poden realitzar de forma ràpida i eficient. La versatilitat d’aquestes plataformes permet, a més, la seva implementació en les pròpies instal·lacions de l’empresa o bé al núvol.

La Cambra de Barcelona realitza assessoraments sobre l'aprofitament de les tecnologies al vostre negoci, amb la idea que disposeu d’una bona anàlisi abans de prendre decisions d’inversió. Informeu-vos sobre el Programa TICCámaras, cofinançat per la Cámara de España i pels Fons FEDER.