Aprenentatge d’idiomes i aproximació cultural

Està científicament demostrat que aprendre nous idiomes té efectes beneficiosos tant a nivell cognitiu com emocional: parlar diverses llengües contribueix a fomentar la nostra creativitat i redueix la probabilitat de patir malalties mentals en el futur.

Un altre avantatge significatiu que ofereix el coneixement d’altres idiomes és que millora la nostra tolerància, descobrint-nos noves formes de veure i fer les coses -el que es coneix com a competència cultural- i familiaritzant-nos amb situacions desconegudes -tolerància a l’ambigüitat-.

D’una banda, la competència cultural resulta clau per prosperar en un món cada vegada més globalitzat, ja que l’aprenentatge d’idiomes implica, inevitablement, la coneixença d’altres societats i cultures. D’altra banda, la tolerància a l’ambigüitat és bàsica per la formació d’una mentalitat oberta, optimista i emprenedora.

A Cambra de Barcelona pots aprendre idiomes en modalitat a distància, així com resoldre reptes d’adaptació idiomàtica i cultural de directius i tècnics expatriats a altres països mitjançant el nostre servei d’assessorament intercultural