Certifiquem el país d'origen de la mercaderia que destines a exportació

Document utilitzat per empreses exportadores per complir els requisits duaners, consulars, o de crèdits documentaris, que certifica l'origen de les mercaderies que s'exporten.

Aquesta certificació resulta imprescindible per determinar l'aranzel aplicable a la importació en el país de destí de la mercaderia.

La Cambra de Comerç de Barcelona valida aquests certificats per a l'exportació en base a la declaració realitzada pel mateix exportador.

Es suggereix consultar la web de Cambra de Barcelona per informar-se sobre la normativa i els requeriments associats a aquest producte, abans de sol·licitar formalment el servei de tramitació.

A qui va adreçat?
Àrea empresarial
  • Producció i logística
  • Comercial i Màrqueting
  • Direcció general i Gerència
Preu
  • 42,50 euros
  • IVA Exempt
Informació Tècnica

Requeriments

Si el certificat es tramita presencialment, o bé online sense certificat digital, haurà de dur visiblement el segell de l'empresa i la signatura original d'algun representant de l'entitat (només a la sol·licitud d'expedició, en el cas de l'imprès original el full de color rosa).
 

Sol·licitud i terminis

1. Sol·licitud online

Posem a disposició de les empreses la possibilitat de sol·licitar els certificats d'origen comunitaris a través de la oficina virtual de tràmits.

Si t'interessa aquesta opció has d'emplenar aquest formulari de sol·licitud i presentar-lo a la Cambra, juntament amb l'original i còpia de l'escriptura de poders o nomenament del càrrec vigent. Et recomanem, per la teva comoditat i per guanyar eficiència aquesta modalitat.

Una vegada la Cambra disposi de la documentació t'habilitarà l'accés a l'oficina virtual de tràmits.

Accés a la plataforma e-tramites amb certificat digital

Accés als teus tràmits

Accés a la plataforma e-tramites sense certificat digital 

 

2. Sol·licitud presencial als Punts de Servei de Cambra Barcelona:

Cal comprar l'imprès de certificat d'origen, emplenar-lo correctament i presentar-lo a les oficines de la Cambra o a qualsevol de les delegacions del territori.

 

Terminis

Sol·licitud online: a partir de 24h, sempre que la sol·licitud sigui correcta.

Sol·licitud presencial: el tràmit es resol al moment de presentar els documents a les oficines de la Cambra, sempre i quan compleixin tots els requisits esmentats.

Altra informació
Convocatòries obertes
T’interessa Certificat d'origen comunitari? Escriu-nos i podrem atendre’t

* Camp obligatori

He llegit i accepto les Polítiques de privacitat  /  Transparència RGPD