Projecte finançat per la Comissió Europea en el marc del programa per a la Competitivitat de les Empreses i les Pimes (COSME) dirigit per l'Agència Executiva per a les petites i mitjanes empreses (EASME).
 

Accelerant la capacitat i innovació de les PIMEs per a un turisme urbà sostenible

Les ciutats europees s'enfronten a múltiples desafiaments a l'hora de gestionar els impactes i processos de transformació urbana derivats del turisme. S’hi inclouen l'augment de precaucions sanitàries, una major pressió sobre recursos urbans limitats com l'aigua, l'energia i l'espai, la gestió de residus, la gentrificació i la convivència entre residents i visitants, així com les precàries condicions laborals en el sector de l'hostaleria i restauració.

Davant d'aquesta situació, el projecte Tourban concentra els seus esforços en abordar l'adaptació de les empreses turístiques europees cap a models de negoci més sostenibles, baixos en carboni, circulars i eficients en recursos. Com a actors essencials en aquesta transició, les Pimes han de comptar amb les habilitats, la capacitat i els recursos financers necessaris per a convertir-se en catalitzadors d'innovació i sostenibilitat. A més a més, el projecte dóna suport a les Pimes perquè adoptin les millors pràctiques internacionals i desenvolupin solucions innovadores que les facin més sostenibles i competitives a través de noves i majors fonts d'ingressos, menors costos i menor consum de recursos, així com una millor visibilitat i posicionament. Finalment, Tourban té com a objectiu fomentar la col·laboració intersectorial per tancar el cicle en els processos d'economia circular i encapçalar un moviment transnacional cap a la sostenibilitat del turisme a les zones urbanes d'Europa.

Persona de contacte: Leonie Hehn
lhehn@cambrabcn.org